Camfor (Camphor) 25KG

4.760,00lei

4.000,00 lei fara TVA

Estimat de livrare: 1-3 zile lucrătoare

Descriere

Camfor (Camphor) Cutie 25KG

Formulă chimică: C10H16O.

Sinonime: Camfor Sintetic; Camfor sintetizat; 2-Camphanone; DL-Camphor; 2-Bornanone.

Număr CAS: 76-22-2.

Utilizare: Ingredient pentru industria cosmetica, farmaceutica.

Caracteristici: Cristal de pudră albă.

Compoziție: >99% Camfor.

Grad: Gradul farmaceutic.

Punct de topire:  ≥170 ° C.

Aspect: Cristal de pudră albă

Produse din camfor: Alcoolul camforat sau unguentul camforat.

Generalitati

Camfor – substanță din grupul monoterpenelor biciclice (substanțe hidroaromatice), obținută inițial numai din rasina copacului Cinnamomum camphora, ulterior fiind obținut și pe cale sintetică.

Camforul sintetic este legat de pinenă, ingredientul principal al terebentinei. Este o pulbere albă cristalină care este insolubilă în apă, dar solubilă în alcool, eter, cloroform, benzen și disulfură de carbon.

Este inflamabil și volatil, iar proprietățile sale chimice sunt similare cu cele ale camforului natural, care a fost obținut inițial din arborele de lorefane din Taiwan (Cinnamomum camphora). În forma sa cristalină, camforul sintetic are o calitate strălucitoare, un miros puternic, ușor parfumat și un gust amărui.

Camforul sintetic este utilizat pe scară largă în multe aplicații industriale diferite. Este vital în fabricarea clorurii de polivinil, a nitratului de celuloză și a multor materiale plastice. Este un plastifiant în vopsele și lacuri și stabilizează pirotehnia prafului de foc fără fum.

Pentru aplicații personale, camforul sintetic se găsește în medicamente precum antipruriginoase și antiinfecțioase, precum și în medicamente rubefaciente care ameliorează durerea și mâncărimea. Este, de asemenea, un ingredient în medicamentele pentru tuse și picături de urechi.

Cristalele de camfor se păstrează ca uleiuri volatile la temperaturi scăzute. Este utilizat în unele afecțiuni dermatologice, respiratorii, circulatorii și reumatice. Are acțiune antipruriginoasă, antinevralgică, antiinflamatoare, lubrifiantă și de stimulare a circulației sanguine. Are o acțiune asemănătoare cu cea a uleiului de eucalipt.

Arborele de camfor ajunge la o vârstă cuprinsă între o mie și două mii de ani și secretă o rășină ce conține substanțe antimicrobiene. Aceasta explică rezistența mare la boli, fiind folosit din timpuri străvechi în China și India ca medicament. Frecvent este denumit „rășina albă”, fiind cunoscut pentru acțiunile sale vaste.

Informații suplimentare

Greutate25 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Camfor (Camphor) 25KG”

PRODUSE ASEMANATOARE