26

apr.

Oxid de Fier: Utilizare pentru Colorarea Betonului

Oxid de Fier Generalitati:

Oxidul de fier, cunoscut și sub denumirea de oxid feric, este un compus chimic utilizat cu precădere în industria betonului, fiind un puternic colorant. Se utilizează fără efort, prin simpla adăugare în compozițiile de beton sau mortar și este unul dintre cei mai eficiente coloranți folosiți în construcții.

Pigmenții de oxid confera culori vibrante și durabile betonului și altor materiale din ciment. Acestia sunt testați și certificați ca fiind rezistenți la actiunea razelor UV. Sunt considerati ca fiind durabili in timp, garantand in unele cazuri o culoare intensa timp de 25 de ani. Datorită dimensiunilor lor mici (de zece ori mai mici decât particulele de ciment), pigmenții de oxid feric se dispersează în amestec, se înglobează în matricea de ciment și dau aspectul unei colorări uniforme.

Pigmenții de oxid nu vor afecta rezistența sau lucrabilitatea betonului atunci când sunt utilizați în doze standard. Aceștia pot îmbunătăți vizibil aspectul betonului. Prin adăugarea pigmentilor, betonul este mai atractiv si capata un aspect vizibil imbunatatit.

Cum se utilizeaza:

Oxidul se adaugă în amestec de la început pentru a se obține o omogenizare perfecta din punct de vedere cromatic.

Pentru o culoare intensa, procentul recomandat este de 3,5% din cantitatea de ciment care intra in beton.

Pentru rezultate profesionale si de durata, procentul maxim recomandat este de 5% din cantitatea de ciment ce se pune în beton.

Mai jos puteți regăsi și un exemplu de calcul pentru a stabili cantitatea necesară de oxid în funcție de proiectele dumneavoastră.

Cat oxid feric trebuie sa achiziționez pentru colorarea betonului:

Daca avem o reteta in care intra 300Kg de ciment la 1 tona de beton. Se adauga: 300Kg x 5% = 15Kg oxid pentru colorat / tona de beton.

Oxizii de fier de cea mai inalta calitate ii puteti regasi mai jos, in diverse gramaje si culori (rosu, galben, maron, negru, orange, verde, etc.). Gama completa se afla la un click distanta, chiar AICI.

Oxid Verde de fier 835 25Kg

Oxid Galben de fier G313 25Kg

Oxid Rosu de fier H130 25Kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

postări

asemănatoare